In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door het masseren van bepaalde reflexzones op de voeten wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelfgenezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van het lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

Westerse voetreflex massage

In het westen wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. In de vorige eeuw ontwikkelde dr. William Fitzgerald de zonetherapie en werd later uitgewerkt door Eunice Ingham. Zij heeft de anatomie van het lichaam op de voeten geprojecteerd.

Men gebruikt voor de behandeling een speciale duimtechniek

Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen.

Er zijn twee massage technieken:
- Neurologische massage, dat wil zeggen met stevige druk
- Energetische massage, deze werkt dieper door op emotioneel, psychisch en spiritueel niveau

De energetische massages zijn vooral gericht op de psyche van de mens: op de mentale, emotionele en spirituele lagen. Deze massages worden toegepast bij chronische klachten en klachten met een psychisch emotionele achtergrond. Ze werken door op energetisch niveau en geven een diepe ontspanning. De technieken die tijdens deze massages worden gebruikt zijn over het algemeen veel zachter, langzamer en intuïtiever dan bij een voetreflexmassage. Voorbeelden van energetische massages:

  • Chakra massage
  • Metamorfose massage
  • Polariteitsmassage
  • Zonnevlechtmassage
  • Energetische been en hand/arm massage 

Voetreflex therapie verbetert bloed-, lymfe en energiedoorstroom, beïnvloedt het zenuwstelsel, werkt sterk ontspannend, stimuleert onderactiviteit en kalmeert overactiviteit, ontgift, maakt endorfinen vrij, werkt pijnverlichtend en stemming verbeterend, brengt natuurlijke genezing, werkt preventief voor behoud gezondheid/vitaliteit, ondersteunt bij chronische aandoeningen en de mens wordt als geheel behandeld, lichaam, geest en emotie vormen een eenheid.

Chinese voetreflex massage

De Chinezen werken met totaal andere massage technieken: ze gebruiken hun lichaamsbeweging om druk uit te kunnen oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen, er is geen overbelasting van welk gewricht dan ook. Daarnaast werken ze niet alleen op de reflexzones op de voeten, maar masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.

Hoofd- oor-, hand-, arm- en beenreflexmassages kunnen ook deel zijn van de therapie voetreflexPlus.

De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Guasha

voetreflexPlus voetmassage