Gelieve discreet met deze website om te gaan en ik geef nadrukkelijk geen toestemming informatie en/of mijn persoonlijke gegevens door te geven aan (vermeend bevoegde) derden met het doel het tegen me te gebruiken.

De eerste behandeling duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit een intakegesprek, een uitgebreide anamnese, een analytische massage en een ontspannende massage. Door iedere voet visueel en manueel te onderzoeken en de reflexzones te palperen op pijnpunten, krijg ik vanuit deze verschillende niveaus informatie die gezamenlijk een duidelijk beeld van de conditie geven. 

Tussen de eerste en de tweede afspraak wordt een behandelplan opgesteld. Deze wordt bij iedere afspraak afgestemd en met u besproken.

Vanuit de anamnese wordt getracht de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hiervoor gebruik ik diverse systemen o.a. de vijf elementenleer (TCG) en verschillende benaderingen zoals er regulier naar gekeken wordt, hoe er natuurgeneeskundig naar gekeken wordt, metafysisch en welke therapieen er al zijn of toegepast. 

Ook al wordt het vertaald met de vijf elementen. Dit geeft inzicht in de samenhang en de interacties tussen de interne organen, weefsels, zintuigen, geuren, smaken etc. 

Bij de behandelingen worden westerse technieken gebruikt in combinatie met Chinese technieken: Chinflex. Met deze techniek neem ik de meridianen en bepaalde acupunctuurpunten mee. Dit kan zijn op de voeten, benen, handen, armen, oren en hoofd. 

De combinatie van beide technieken is zeer effectief, versnelt de resultaten en geeft een uitbreiding van behandelingsmogelijkheden. 

Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht(en) en de mate van herstel.

 Je kunt bij mij terecht voor o.a.:

- migraine en alle vormen van hoofdpijn
- (langdurige) stress gerelateerde klachten
- Burn-out
- restless legs
- spijsverteringsproblemen, onregelmatige stoelgang, maagproblemen, spastische darm, obstipatie, krampen, diarree, aambeien etc.
- ademhalingsproblemen, benauwdheid, bronchitis, astma, COPD, keelontsteking, allergieen etc.
- problemen aan het bewegingsapparaat, nekklachten, rugklachten, gewrichten, osteoporose, Bechterew, hernia (behalve bij acute hernia)
- huidproblemen, uitslag, exceem, te droog, te vet, acne, littekens
- (chronische) vermoeidheid, gebrek aan energie
- slapeloosheid
- emotionele gebeurtenissen, trauma, verlies, ontslag, scheiding
- rouwverwerking
- versterken immuunsysteem
- ondersteunen en stimuleren herstel na operatievoetreflexPlus voetmassage

- bijwerkingen en tekorten door medicatie
- voedingsadviezen
- bewegingsadviezen

Maar ook o.a.:
- Angstaanvallen
- HSP
- ADHD
- autisme
- depressiviteit
- gebrek aan zelfvertrouwen, ook zeer geschikt voor kinderen