Gelieve discreet met deze website om te gaan en ik geef nadrukkelijk geen toestemming informatie en/of mijn persoonlijke gegevens door te geven aan (vermeend bevoegde) derden met het doel het tegen me te gebruiken.

De eerste behandeling bestaat uit een (kort) gesprek en een massage van ongeveer 30 minuten (ligt aan energieniveau). 

Bij vervolg afspraken start ik de massage gelijk en duurt het tussen ongeveer 30 tot 45 minuten (ligt ook aan energieniveau).

Voor benadering bij klachten gebruik ik diverse systemen o.a. de vijf elementenleer (TCG) en verschillende benaderingen zoals er regulier naar gekeken wordt, hoe er natuurgeneeskundig naar gekeken wordt, metafysisch en welke therapieen er al zijn of toegepast en waar ik de massage op kan aanpassen om te ondersteunen. Gebruik je bv spierverslappers dan kan ik werken op de spieren en gewrichten en ontspanning.

Ook al wordt het vertaald met de vijf elementen. Dit geeft inzicht in de samenhang en de interacties tussen de interne organen, weefsels, zintuigen, geuren, smaken etc. 

Bij de behandelingen worden westerse technieken gebruikt in combinatie met Chinese technieken: Chinflex. Met deze techniek neem ik de meridianen en bepaalde acupunctuurpunten mee. Dit kan zijn op de voeten, benen, handen, armen, oren en hoofd. 

De combinatie van beide technieken is zeer effectief, versnelt de resultaten en geeft een uitbreiding van behandelingsmogelijkheden. 

Het aantal behandelingen is afhankelijk van uw klacht(en) en de mate van herstel.

 Je kunt bij mij terecht voor o.a.:

- migraine en alle vormen van hoofdpijn
- (langdurige) stress gerelateerde klachten
- Burn-out
- restless legs
- spijsverteringsproblemen, onregelmatige stoelgang, maagproblemen, spastische darm, obstipatie, krampen, diarree, aambeien etc.
- ademhalingsproblemen, benauwdheid, bronchitis, astma, COPD, keelontsteking, allergieen etc.
- problemen aan het bewegingsapparaat, nekklachten, rugklachten, gewrichten, osteoporose, Bechterew, hernia (behalve bij acute hernia)
- huidproblemen, uitslag, exceem, te droog, te vet, acne, littekens
- (chronische) vermoeidheid, gebrek aan energie
- slapeloosheid
- emotionele gebeurtenissen, trauma, verlies, ontslag, scheiding
- rouwverwerking
- versterken immuunsysteem
- ondersteunen en stimuleren herstel na operatievoetreflexPlus voetmassage

- bijwerkingen en tekorten door medicatie
- voedingsadviezen
- bewegingsadviezen

Maar ook o.a.:
- Angstaanvallen
- HSP
- ADHD
- autisme
- depressiviteit
- gebrek aan zelfvertrouwen, ook zeer geschikt voor kinderen