Gelieve discreet met deze website om te gaan en ik geef nadrukkelijk geen toestemming informatie en/of mijn persoonlijke gegevens door te geven aan (vermeend bevoegde) derden met het doel het tegen me te gebruiken.

Bij voetreflexologie en massage is het contact erg belangrijk, daarom wil ik deze pagina gebruiken om mij aan je voor te stellen.

Na de middelbare school ben ik gelijk gaan werken. Eerst in het bedrijfsleven, daarna in het onderwijs op P&O gebied zo'n 17 jaar lang.
Lang gezocht naar balans tussen EQ en IQ waardoor ik pas later ben gaan studeren. In 2009 richting Personeel en Arbeid en in 2011 richting voetreflexPlustm therapie. Een overeenkomst tussen deze twee verschillende vakgebieden is dat ik me graag inzet voor mensen.
Een geholpen mens kan weer vooruit en voelt zich blij en opgelucht. Dat geeft mij heel veel voldoening.

Zelf ben ik hoog sensitief, ook wel hsp genoemd. Hierdoor ben ik ook ervaringsdeskundige met betrekking tot ingrijpende levensthema's die allerlei gevolgen kunnen hebben zoals burn out, (complex) trauma, rouwverwerking en heb ik inzicht gekregen in bepaalde psychologische en fysiologische processen, maar ook de metafysische kant oftewel de niet zichtbare kant.
Door gezondheidsklachten en gedreven door mijn zoektocht naar een manier van leven met passie en natuurlijke gezondheid ben ik in 2011 een hbo studie gestart voor westerse en Chinese voetreflexPlustm bij Total Health.

Na het basisjaar voetreflexPlustm heb ik een praktijk aan huis ingericht. 

In 2015 ben ik afgestudeerd en mag ik mezelf voetreflexPlustm therapeut noemen. Vervolgens ben ik HBO medische basiskennis en psychosociale basiskennis begonnen. In 2016 heb ik hiervoor een diploma gehaald waardoor ik mij mocht aansluiten bij de beroepsvereniging VBAG. Toen ben ik de opleiding 'Van Passie naar Professie'  bij NAEG begonnen waar veel extra kennis en inzichten voor de behandeling van chronische klachten in de complementaire alternatieve geneeskunde wordt onderwezen. Op basis daarvan kan een goede analyse gemaakt worden en effectieve therapie ingezet worden. Tijdens de opleiding wordt kennis van acupunctuur, reguliere geneeskunde, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, bioresonantie therapie, emotionele therapie├źn, coaching, chakra balancing, computeranalyse, praktijkervaring en andere natuurlijke geneeswijzen onderwezen.

Naast deze opleiding blijf ik mij door ontwikkelen, volg ik ieder jaar bijscholingen en kan ik mezelf ook ervaringsdeskundig noemen in:
- Overgewicht
- Trauma's
- Verslaving
- Ouderverstoting (PAS)
- Burn out
- HSP