NB. Gelieve discreet met deze website om te gaan en ik geef nadrukkelijk geen toestemming informatie en/of mijn persoonlijke gegevens door te geven aan (vermeend bevoegde) derden met het doel het tegen me te gebruiken.

 

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat voetreflexPlustm massages preventief werkt en dat het een bedrijf behoorlijk wat oplevert, niet alleen qua omzet, maar ook kwaliteit van werkzaamheden door medewerkers die zich vitaal en ontspannen voelen.

Behalve dat ikzelf positieve ervaringen heb opgedaan met (het geven van) voetreflexmassage is men in Denemarken, Engeland, Duitsland, USA en China al veel langer onderzoek gaan doen naar de effecten van reflexologie.

Uit de onderzoeken blijkt dat voetreflexologie in bijna alle gevallen een positieve tot zeer positieve invloed heeft. Zo is er bijvoorbeeld professioneel onderzoek gedaan naar de effecten van voetreflexmassage op verlaging van ziekteverzuim en vermindering van klachten in Deense bedrijven.

De resultaten tonen aan dat voetreflexologie hielp de werkdruk van de werknemers te verlichten, pijn, rug- en armklachten, spierspanningen, hoofdpijn, migraine en maag en darmklachten te verminderen en het ziekteverzuim terug te brengen.

Gezien de te verwachten positieve effecten die voetreflexmassage voor de medewerkers en de organisatie kan hebben, vraag ik bedrijven open te staan voor preventief ziektebeleid. Bij voorkeur wil ik de behandelingen in werktijd van de medewerker uitvoeren, omdat de effecten dan immers direct meetbaar kunnen zijn.